Varför en blogg om flygplan och flygsäkerhet? Det är så enkelt som att jag alltid har varit fascinerad av båda delar – de hänger dessutom ihop om du frågar mig. På ett sätt identifierar jag mig lite med bröderna Wright; även jag spenderade hellre min tid med att experimentera än att gå i skolan. Eller snarare med att utforska och bygga för att försöka få fram den perfekta flygplansmodellen – den som skulle se till så att ingen någonsin skulle behöva dö i en flygplanskrasch igen. Nu är jag runt 40 och jag har fortfarande inte lyckats… Men intresset och hoppet finns fortfarande kvar, lika starkt nu som då! Det vill jag gärna dela med mig av genom den här bloggen. Hoppas att du vill hänga med!

Mer än flygets historia

motor flygplanEgentligen handlar det om så mycket mer än flygets och flygplanens historia och utveckling. Det handlar lika mycket om drömmar, om livsverk och om stora, viktiga uppfinningar och insatser. Människoöden som ibland är så tragiska att jag måste gråta en skvätt. Som när jag tittar på dokumentären om den stora flygplanskraschen i Sverige 1964. En av överlevarna var en flicka som då endast var 10 år! Tänk att leva med det minnet resten av sitt liv. Och kanske leva med skuldkänslor för att man faktiskt överlevde. Helt ofattbart när jag verkligen tänker på det på djupet. Intervjuer med några av överlevarna visas också i dokumentärfilmen som du kan läsa om under rubriken “Intressanta dokumentärer som flygets historia”.

Vad kan du förvänta dig av bloggen?

vingeFörmodligen delar du mitt intresse för flygplan om du väljer att följa min blogg. Åtminstone till en viss del. Du kanske också delar intresset och fascinationen för flygsäkerhet, och vill dela med dig av dina tankar och funderingar. Gör gärna det! Det blir mycket roligare att skriva om du som läsare interagerar. Jag har läst (och läser) en massa böcker, artiklar, tidningar och annat inom ämnet, men det finns alltid mer att lära. Det finns också en del bra dokumentärer och långfilmer om kända flygare, uppfinnare och andra personer som har betytt mycket för flygets utveckling. Du kan hitta länkar till några av dem i bloggen, jag kommer även tipsa om intressant läsning, om utställningar, uppvisningar och mycket mer.